Bangalore, ahol a sorsunk meg van írva

Indiai bölcsek évezredekkel ezelőtt előre feljegyezték minden ember sorsát és életének alakulását. A 48 cm hosszú és 6 cm széles pálmalevelek, amelyekre mindent felírtak, a világ egyik legtitokzatosabb könyvtárában, egy eldugott kis indiai faluban találhatók. Bárki elérheti itt a saját sorsára vonatkozó pálmaleveleket.

palmalevel_kicsi

A levelekbe olyan emberek életrajzát karcolták bele, több ezer évvel ezelőtt, akik ma élnek és egy napon majd felkeresik ezeket a könyvtárakat! Aki nem utazik ide, annak az életrajza nincs meg, vagyis a pálmalevelek írói tudták előre, hogy a könyvtárak látogatói kik lesznek.

A leheletvékony pálmalevelek élettartama kb 800 év, ami után elöregednek, törékennyé válnak. Tartalmukat ezért időről időre újramásolják. Az emberek sorsa ősi tamil nyelven, versformában sűrű sorokban van leírva. A kb. 1 mm magas írásjelek puszta szemmel nehezen ismerhetők fel.

Minden látogatónak két pálmalevele van, az egyiken a múlt, a másikon a jövő eseményei vannak feltüntetve. A múltat tartalmazó levélen többek között szerepel az illető neve, foglalkozása és korábbi inkarnációi. Adatok olvashatóak emellett az érintett szüleiről, testvéreiről, házastársáról és gyermekeiről. Külön vannak felsorolva a látogatás napján még élő hozzátartozók. Gyakran közlik a látogatás napját, sőt a látogatót fogadó pálmalevél-olvasó nevét is. A második pálmalevélről kérheti az érintett, hogy olvassák fel jövőjét. Ezek az események 2,5-5 éves időintervallumokban vannak összefoglalva. Fel van tüntetve a halál napja és órája is.

A pálmalevél gyűjtemény több, mint 800 éve van a Shastri család birtokában. Srí Shastrit, a pálmalevél olvasót, gyermekkora óta tanította édesapja e tudományra, mely már 5300 éves múltra tekint vissza.A pálmalevél-olvasó hagyományos öltözetben fogadja a látogatót, akinek először egy megtisztulási szertartáson kell átesnie, majd meg kell mondania a születési dátumát, ami alapján kiválasztják a két megfelelő pálmalevelet.

Ezek a levelek segíthetnek az embernek abban, hogy teljesíthesse világi kötelezettségeit, s ezáltal teljes mértékben a lelki fejlődésnek szentelhesse magát. Mivel a felolvasottak összhangban vannak az “isteni tervvel”, így az segítségére lehet az embereknek, hogy életükből a legjobbat hozzák ki. Ez magában foglalja a személyiséget, a családi életet, a pénzügyi sikert, a szellemi és lelki adottságokat.

A Shuka Nadi elnevezésű keleti filozófia (a Shuka Isteni bölcsességet, a Nadi az idő egy pillanatát jelenti), melytől elválaszthatatlan a pálmalevél-olvasás tudománya, azt vallja , hogy a Föld iskola, ittlétünk oka a reinkarnációk révén megvalósuló tanulás, célja pedig egyre magasabb lelki fejlettségi szint elérése, az önzetlen szeretet elsajátítása.

A fent leírt információkat egy ismerősöm juttatta el hozzám évekkel ezelőtt. Két darab, újságból kimásolt cikket dobott a postaládámba. Ezek a fénymásolt oldalak egy csomó másik közé keveredve kallódni kezdtek a lakásban. Mikor megtaláltam őket, annyira érdekesnek találtam, hogy posztoltam a lényeget. Az újságok címei nem láthatóak a másolatokon, az írók nevei:Nagy Péter, Fazekas László.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


4 − három =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>